JERNVITROL

jERNVITROL

 
ALANOR JERNVITRIOL
Produktark Jernvitriol

 

BRUKSOMRÅDE:

Ubehandlet treverk, som kledning, utendørs. Brukes også som mosefjerner i plen, til farging av garn med planter, som tilsetningsstoff ved blanding av Slamfarge m.m.

 

FARGE:

Sølvgrå til gråbrun farge, avhengig av treslag, vær og vind.

Den endelige fargen er en følge av en kjemisk reaksjon mellom Jernvitriol, treverket, sollys og fuktighet. Virkningen forsterkes med tiden. Det typiske utseende for behandlingen vil man normalt se etter ca. 9 måneder. Prosessen går raskere hvis overflaten jevnlig dusjes forsiktig med vann.

 

 

FORBRUK:

50 m² pr 0,5 – 1 kg

Brukt til mosefjerning i plen: ca 170 m² pr kg

 

FREMGANGSMÅTE:

1. Dekk til vindusglass, bygningsdetaljer, skifer etc. som ikke skal behandles. Dette er for å unngå misfarging og problemer. Jernvitriol kan få spiker og beslag til å ruste. Vær klar over at ved overskudd av Jernvitriol på overflaten, vil avrenning forekomme ved regn.

2. Rør ut 0,5-1 kg Jernvitriol i 10 liter varmt vann i en plastbøtte. Dette vil dekke ca 50m². Blandingen blir lys grønn. Den er ikke giftig, men det anbefales alltid å benytte egnede hansker i kjemiske blandinger.

3. Tilsett 3 teskjeer med Kjønrøk pigment. Dette er for å få en grålig farge på blandingen, slik at man kan se hvor man har penslet på væsken. Da unngår man “helligdager”. 

4. Når overflaten er tørr, blir den svakt grågrønn. Grønnfargen forsvinner etter hvert, og erstattes gradvis av den endelige fargen. Prosessen går raskere hvis overflaten forsiktig dusjes med vann.

 

TIPS:

Jernvitriol bør kun brukes på gjennomtørt treverk, og det bør ikke regne de påfølgende dagene.

KILDE: ALANOR.NO

Dette innlegget ble lagt inn i INFO. Bokmerk link.
Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på pckassenettbutikk.no/knut-haraldsens-farvehandel-a-s ikke vil fungere korrekt.