BEHANDLE BENKEPLATE I HELTRE.

 
BEHANDLE BENKEPLATE I HELTRE
(Kapillareffekten). Bruker man en fuktig klut, noe man ofte gjør på en kjøkkenbenk, vil vannet suges ned i treverket. Treverket vil svelle slik at lakken løsner og blir stygg, og det vil misfarges/få skjolder av fukten.

Til behandling av kjøkkenbenk anbefaler vi i stedet å olje med en god olje. Olje trekker inn i treverket og beskytter treverket i dybden. Vær klar over at mange rimelige oljer hovedsakelig er basert på linolje, som vil fordampe raskt. En god olje beskytter treverket mot flekker og søl, trekker ned i treverket og forblir der (herder). Vi anbefaler Liberon Finishing oil, som er basert på Kinesisk treolje.

 

FARGE:

Ønsker man å ha en farge på kjøkkenbenken, anbefaler vi å beise treverket i ønsket farge før oljing. Beis farger treverket i dybden, slik at riper og slitasje ikke vil bli like synlig. Etter beising bør man olje for å forsegle /beskytte treverket. (Beis er kun fargepigmenter og har ingen beskyttende effekt). Det er viktig å olje flere ganger, spesielt dersom treverket ikke er oljet fra før. Ta dråpetesten.

Husk at beis må påføres ubehandlet treverk for at fargepigmentene skal trekke jevnt. Er treverket behandlet fra før, anbefaler vi Liberon Stripper, for å fjerne evt. produktrester også i treverkets dybde. (Det er ikke tilstrekkelig å slipe).

 

VÆR KLAR OVER:

Såkalte “ubehandlede” benkeplater fra IKEA er ofte gitt et beskyttende strøk olje fra produsent. Skal du bare olje, vil ikke dette utgjøre noe problem. Men dersom du skal beise, må du fjerne denne oljen med Liberon Stripper først. Husk da å påføre Stripper på hele benkeplaten samtidig, for å unngå skjolder! 

 

VEDLIKEHOLD: 

Det er svært viktig å vedlikeholde kjøkkenbenken jevnlig, for å sørge for at den er beskyttet mot vannsøl. Vedlikeholdet er enkelt, du kommer som regel  langt med å olje en gang i året, avhengig av tretype og bruk. Ta dråpetesten.

NB! Det er viktig å være «føre var», å olje treverket FØR det har blitt stygt. Har treverket først blitt stygt, krever det en innsats for å få det pent igjen, om det går. Følger du imidlertid disse vedlikeholdsrådene, vil du ha en flott kjøkkenbenk som varer.

Vi anbefaler å tørke over benkeplaten med Spesialstålull nr. 0000 og Liberon Møbelrens og voksfjerner, for å rense treverket og fjerne fett og urenheter før ny oljing.

kilde: Alanor.no

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON FINISHING OIL 0,25L

286,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON STÅLULL NR 0000 100GR

151,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON WAX AND POLISH REMOVER 250ML

268,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

SPRITBEIS EIK MEDIUM -337 250ML

250,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

STRIPPER MALINGFJERNER -2 0,5LTR

340,00 kr
Dette innlegget ble lagt inn i INFO. Bokmerk link.
Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på pckassenettbutikk.no/knut-haraldsens-farvehandel-a-s ikke vil fungere korrekt.