Antikviteter og gamle møbler

 
ANTIKVITETER OG GAMLE MØBLER
, for å fjerne støv, skitt, fett og evt. tidligere voks. Liberon Møbelrens er spesielt utviklet for ikke å ødelegge skjellakkoverflater/politur som er meget ømfintlig overfor løsemidler.

NB! Unngå bruk av vann og såpe.

Bruker man vannbaserte løsemidler, såpevann, white spirit, rødsprit etc. vil man løse opp skitten, men samtidig vil fibrene i treverket svelle og urenhetene vil da trekke ned i underlaget, og det vil senere aldri være mulig å fjerne urenhetene. Det samme skjer ved å bruke de fleste løsemiddelbaserte renseprodukter. Løsemidlene løser opp urenhetene, men løser samtidig opp fettstoffene i treverket, slik at urenhetene jobbes ned i underlaget.

Er møbelet skjellakkbehandlet, vil vann, såpe og løsemidler løse opp og ødelegge skjellakken.

Brosjyre “Rengjøring av treverk- uten å ødelegge

 

2. Retusjere

Valg av produkter til retusjering avhenger av eventuelle skader. Ved småskader kan det ofte være vel så fint å droppe retusjeringen, og gå rett på voksing. Man kan sette det på kontoen for “patina”, at møbelet har levd et liv, men dette må avgjøres i hvert enkelt tilfelle.  

 

3. Vokse

Liberon Black Bison Antikkvok er en voks av høy kvalitet og består bla av karnaubavoks som gir en hard, slitesterk antikkglanset overflate. Voksen er utmerket til sluttbehandling og vedlikehold av møbler.

Voksen fås i fargeløs og i flere ulike fargenyanser tilpasset treverk. Velg fargen som er mest lik møbelet du skal bruke den på. Er du i tvil, velg heller én nyanse mørkere enn treverket, framfor en lysere nyanse. 

 

FREMGANGSMÅTE: 

1. Rens Møbelet med Liberon Møbelrens og Liberon polerull nr. 0000, for å fjerne støv, skitt, fett og evt. gammel voks. Ta en dott polérull godt fuktet med Møbelrens. Bruk flere dotter, og pass på å rense i treverkets fiberretning. Skitten skal “løftes” bort. Tørk over med rene bomullskluter underveis i prosessen, mens overflaten fortsatt er fuktig. Gjenta dette til det ikke kommer mer skitt på kluten. La treverket tørke 1 times tid.

2.  Ta en ny dott med Liberon polérull nr. 0 og påfør Liberon Black Bison Antikkvoks med denne, i treverkets fiberretning. Det er viktig å bruke polérull til dette. Polérullen skaper litt friksjon med underlaget, slik at det dannes litt varme, nok til at voksen trekker inn i treverket. Ikke bruk krefter. Voksen skal påføres i tynt lag. La tørke 2-4 timer, gjerne lenger. 

3. Poler deretter med en myk bomullsklut.

 

TIPS:

Black Bison Antikkvoks finnes også i flytende form beregnet for store flater eller der det er mye ornamenter. Påføres med pensel eller klut. 

Kilde: Alanor.no

Møbel, Gulv & Trepleie

BLACK BISON VOKS MØRK EIK 500ML

475,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON RETUSJFILTPENN MULTI VALNØTT

295,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON STÅLULL 0 100GR

151,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON STÅLULL NR 0000 100GR

151,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

LIBERON WAX AND POLISH REMOVER 250ML

268,00 kr

Møbel, Gulv & Trepleie

POLERDUK EASY PAD A5

196,00 kr
Dette innlegget ble lagt inn i INFO. Bokmerk link.
Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på pckassenettbutikk.no/knut-haraldsens-farvehandel-a-s ikke vil fungere korrekt.