INFORMASJON OM VOKS

 
INFORMASJON OM VOKS

Voks brukes for å beskytte og pleie overflater i tre, eller for å gi treverket ekstra glød. Voks kan brukes på rent treverk eller over annen behandling. Ulike typer voks har ulike typer bruksområder og egenskaper. 

Voks kan ha mange andre bruksområder enn det som er tatt med i oversikten her, se det enkelte produkt for mer informasjon. 

 

FORARBEID FØR VOKSING

Tidligere behandlede overflater rengjøres med Liberon Møbelrens og voksfjerner. Møbelrensen fjerner støv og skitt, samt evt. gamle voksrester, før ny voks legges.

 

VALG AV VOKS

Hvilken voks man bør velge, avhenger helt av hva man skal behandle.

 

Liberon Black Bison Antikkvoks

Black Bison Antikkvoks inneholder karnauba, og gir derfor en hard, slitesterk overflate. Black Bison Antikkvoks brukes til antikke møbler og nytt treverk. Brukes både til vedlikehold og som sluttbehandling/etterbehandling over beis, olje og lakk. Voksen gir nytt liv til gammelt treverk, frisker opp fargene i falmet treverk og gir en antikk, silkematt overflate. Black Bison Antikkvoks nærer og beskytter alle typer treverk. Perfekt til møbler. Fås i flere ulike farger og som fargeløs. Den fås både som pasta og i flytende form.

 

Liberon Bivoks

Bivoks er et klassisk produkt mange sverger til. Bivoks er svært fet, og nærer treverket godt. Overflaten kan imidlertid bli noe klebrig. Etter påføring av Bivoks anbefaler vi å legge et toppskjikt med Black Bison Antikkvoks, som vil gi en hardere og mindre klebrig overflate. Bivoks er best egnet for ubehandlet treverk, mindre gjenstander etc. Fås også som barrer.

 

Liberon Gotisk Patina

Liberon Gotisk Patina er en pigmentert voks beregnet for tak, bjelker og vegger etc. Gotisk Patina gir et naturlig antikk uttrykk. Spesielt flott på nytt laftetømmer, men er også fin på alt av panel. 

 

Reparasjonsvoks

Reparasjonsvoks brukes til å tette spikerhull, markhull og små sprekker i treverk. Ypperlig til ferdig behandlet listverk. Fåes i hvit, bomull og mange andre farger.

 

VEDLIKEHOLD

Voksede overflater vedlikeholdes enkelt ved å legge på ny voks ved behov. Dersom det skulle være nødvendig, kan gamle vokslag enkelt fjernes med Liberon Møbelrens før man påfører ny voks.

Voks er ikke særlig motstandsdyktig mot vann. På områder med mye vannsøl eller der man vil tørke ofte med en fuktig klut, anbefaler vi andre løsninger.

 

NB!

Vær klar over at man ikke kan legge andre behandlinger over voks, da det ikke vil hefte. Voks i overflaten kan enkelt fjernes med Liberon Møbelrens.

KILDE: ALANOR.NO

Dette innlegget ble lagt inn i INFO. Bokmerk link.
Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på pckassenettbutikk.no/knut-haraldsens-farvehandel-a-s ikke vil fungere korrekt.